ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO της Adidas: «Ψευδαίσθηση» ο επαναπατρισμός της μεταποίησης στη Δύση

18:51 - 28 Απρ 2017 | Ειδήσεις
CEO της Adidas: «Ψευδαίσθηση» ο επαναπατρισμός της μεταποίησης στη Δύση
Τις προσδοκίες όσων ελπίζουν σε μια αναγέννηση της μεταποίησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, διαψεύδει ο CEO της Adidas, Κάσπερ Ρόρστεντ, με συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας χαρακτήρισε ψευδαίσθηση την ιδέα πως η μεταποιητική παραγωγή μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη.

 

«Η παραγωγή μας εδράζεται κατά 90% στην Ασία. Δεν πιστεύω και αποτελεί απόλυτη ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς, πως η μεταποίηση μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη» ανέφερε στη συνέντευξη. 

 

Ανάλογη ήταν και η θέση του για τις ΗΠΑ. «Με την μετακίνηση στις ΗΠΑ, το μόνο που μπορεί να κερδίσει δυνητικά είναι ένα πολιτικό ενδιαφέρον. Από καθαρά οικονομική άποψη είναι εντελώς παράλογο και εξαιρετικά απίθανο να συμβεί» σημείωσε.

 

Ο κ. Ρόρστεντ πρόσθεσε πως αυτό αφορά «ολόκληρη την βιομηχανία», συμπεριλαμβανομένης και των ανταγωνιστών της Adidas στις ΗΠΑ, της Nike και της Under Armour.

 

Η Adidas δοκιμάζει πιλοτικά προγράμματα για την παραγωγή αθλητικών παπουτσιών σε εργοστάσια στη Γερμανία και στην Ατλάντα, τα οποία θα λειτουργούν κυρίως με τη χρήση ρομπότ.

 

Ο κ. Ρόρστεντ υποστήριξε πως τα προγράμματα αυτά αποτελούν ένα δοκιμαστικό βήμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για επιτάχυνση της παραγωγής στην Ασία. «Αυτό που θα δείτε είναι μια προηγμένη μεταποιητική τεχνολογία για την κατασκευή παπουτσιών, που αφορά ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς και στη συνέχεια θα δείτε αυτές τις προηγμένες τεχνολογίες να επιστρέφουν πίσω στην Κίνα» επισήμανε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:53 - 28 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.