ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριγμα για την Ευρώπη οι εξαγορές

10:36 - 12 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Κέρδη υψηλότερα της προηγούμενης εβδομάδας αναμένεται να καταγράψουν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, μετά την ισχυρή επίδοση της Kuehne & Nagel International AG, τα κέρδη της οποίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και την αναθεωρήμένη προς τα πάνω πρόταση εξαγοράς της Alliance Boots από την Kohlberg Kravis Roberts Co.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσει η Akzo Nobel NV, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πώληση της φαρμακευτικής μονάδας, η Swisscom, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνία στην Ελβετία, μετά την πρόταση που κατέθεσε για απόκτηση της Fastweb SpA έναντι 3,7 δισ. ευρώ καθώς και η RankGroup, η οποία αύξησε την τιμή προσφοράς της για την εξαγορά της SIG Holding κατά 18%.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ακόμη η Deutsche Telekom, μετά την αναθεώρηση από την UBS της σύστασης για την μετοχή από reduce σε neutral.

«Οι εξαγορές θα εξακολουθήσουν να δίνουν ώθηση στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Carsten Klude της M.M. Warburg & Co και συμπληρώνει «ωστόσο οι προσδοκίες για εταιρικά κέρδη δεν είναι τόσο αισιόδοξες και θα πρέπει τουλάχιστον να μετριασθούν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.