ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενεζουέλα: Νέο Σύνταγμα, νέο κοινοβούλιο χωρίς εκλογές ανήγγειλε ο Μαδούρο

08:45 - 02 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Βενεζουέλα: Νέο Σύνταγμα, νέο κοινοβούλιο χωρίς εκλογές ανήγγειλε ο Μαδούρο
Aλλαγή του Συντάγματος, δημιουργία νέας Εθνοσυνέλευσης (Κοινοβούλιο) χωρίς εκλογές απευθείας από τον λαό για να αντιμετωπίσει τη νέα προσπάθεια «πραξικοπήματος από την Δεξιά», όπως ονόμασε τις εδώ και ένα μήνα επαναλαμβανόμενες πορείες και διαδηλώσεις εκατομμυρίων Βενεζολάνων, ανακοίνωσε χθες ο Νικολά Μαδούρο, σε συγκέντρωση των οπαδών του με αφορμή την 1η Μαΐου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ακουστεί παρόμοια πράγματα από το στόμα του Μαδούρο αλλά και από πολλά στελέχη του Τσαβικού στρατοπέδου.

 

Σίγουρα όμως ακούγονται πρώτη φορά κάτω από την αφόρητη πίεση που δέχεται το καθεστώς από την Διεθνή κοινότητα (Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Διεθνής Αμνηστία κλπ.) και μένει να δούμε αν ο Μαδούρο θα κάνει πράξη τα λόγια του, παραγκωνίζοντας πλέον εντελώς το Σύνταγμα στο όνομα του λαού.

 

Να επαναστατήσουν καλεί τους πολίτες ο Μπόρχες

 

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας Χούλιο Μπόρχες κάλεσε χθες τους Βενεζουελανούς να επαναστατήσουν και να απορρίψουν το «πραξικόπημα» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ανακοίνωσε την ψηφοφορία για μια νέα βουλή με δυνατότητες αλλαγής του συντάγματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.