ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Μακρόν και Λεπέν-Ποιος κέρδισε τους τηλεθεατές

08:15 - 04 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Μακρόν και Λεπέν-Ποιος κέρδισε τους τηλεθεατές
Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν στο debate ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η τηλεμαχία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τον Κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν να κατηγορεί την αντίπαλό του για σωρεία ψεμάτων χαρκατηρίζοντάς την μάλιστα «παράσιτο του συστήματος».

 

Από τη δική της μεριά η υποψήφια της Ακροδεξιάς συνέχισε την κριτική που είχε ασκήσει και στο παρελθόν στον Μακρόν, λέγοντας πως είναι ο εκλεκτός των «ελίτ» και πως δεν εκπροσωπεί το λαό της Γαλλίας, αλλά την «άγρια παγκοσμιοποίηση».

 

Στις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του debate ο κ. Μακρόν όταν κλήθηκε να παρουσιάσει το όραμά του για τη Γαλλία τόνισε πως αυτό είναι η αναβίωση του πνεύματος της «γαλλικής κατάκτησης».

 

Στα θέματα οικονομίες δήλωσε οπαδός των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που θα επανεκκινήσουν, όπως είπε, τη γαλλική οικονομία.

 

Η Λεπέν κατηγόρησε τον. Μακρόν ότι δεν έχει σχέδιο για την ασφάλεια και πως είναι επιεικής με τον «ισλαμικό φονταμεταλισμό».

 

Όσο για τα θέματα οικονομίας προέταξε την άποψή της πως απαιτείται αλλαγή πλεύσης, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ.

 

Πιο πειστικός ο Μακρόν

Η εταιρεία Elabe, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας,  παρουσίασε μία σφυγμομέτρηση, σύμφωνα με την οποία οι Γάλλοι τηλεθεατές βρήκαν πιο πειστικό τον Μακρόν, σε σχέση με την Λεπέν.

 

Το 63% των ερωτηθέντων βρήκαν τον πρώην υπουργό οικονομικών πιο πειστικό από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.