ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν ευθύνεται για την κρίση

20:59 - 04 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν ευθύνεται για την κρίση
Το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «θεωρείται λανθασμένα υπεύθυνη» για τις αποφάσεις που ανήκουν σε μεμονωμένες χώρες.

«Αδιαμφισβήτητα αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σήμερα οι οποίες μπορούν να διευθετηθούν μόνο αν οι χώρες της Ευρώπης δράσουν από κοινού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Nτράγκι σε ομιλία του στην Λοζάνη όπου βραβεύτηκε από το Jean Monnet Foundation.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε άστοχο τον προβληματισμό για την ευρωζώνη. Η νομισματική ένωση θεωρείται πολλές φορές ως η αιτία της πολύ χαμηλής ανάπτυξης σε ορισμένα μέρη της ευρωζώνης. Ωστόσο, έχουμε δει πως για τις χώρες που εφαρμόζουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ακολουθούν σωστή δημοσιονομική πολιτική, η νομισματική ένωση δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την επιτυχία, σχολίασε.

 

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ κατά την ομιλία του ο Ντράγκι παρότι καλωσόρισε τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην περιοχή, δήλωσε πως οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής δεν έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο περιορισμού της ποσοτικής χαλάρωσης. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:12 - 04 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.