ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δριμεία επίθεση Ολάντ σε Λεπέν-Γιατί την κατηγορεί

22:30 - 04 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Δριμεία επίθεση Ολάντ σε Λεπέν-Γιατί την κατηγορεί
Τη Μαρίν Λεπέν κατακεραύνωσε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ για την άγνοια της επί των οικονομικών ζητημάτων, εκτιμώντας ότι λόγω αυτής της άγνοιας θα έπρεπε να αποκλειστεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

«Οι μάσκες έπεσαν» κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και του ηγέτη του κόμματος Εμπρός, του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον δημοσιογράφων.

 

Οι προεδρικές εκλογές, είπε με σκωπτική διάθεση λίγο αργότερα σε μια ομιλία σε ξενοδοχείο της Αλενσόν, «δεν είναι διαγωνισμός, δεν ζητάμε να έχει κανείς γνώσεις, επομένως η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας».

 

«Ακόμα κι αν ορισμένοι (...) δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα», το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα «των θεμάτων των προεδρικών εκλογών», τόνισε ο ίδιος.

 

Για τον Φρανσουά Ολάντ, το ενιαίο νόμισμα είναι μια εγγύηση για τους αποταμιευτές, μια προϋπόθεση για τις εταιρείες προκειμένου να κάνουν εξαγωγές, να κάνουν εισαγωγές και αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ένα σταθερό νόμισμα, πολύ χαμηλά επιτόκια, εξασφαλισμένη αγοραστική δύναμη.

 

Οι Γάλλοι, συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ, «το νιώθουν ότι εάν αυτό το νόμισμα το εγκαταλείψουμε, εάν επιστρέψουμε στο φράγκο, θα είμαστε μετά βεβαιότητας περισσότερο ευάλωτοι» και θα αυτό θα οδηγήσει σε μια τρομακτική παλινδρόμηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.