ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία-Ακυρώνει η κυβέρνηση τις εκλογές

12:30 - 06 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία-Ακυρώνει η κυβέρνηση τις εκλογές
Tρέχουν οι εξελίξεις στην Αλβανία μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Edi Rama ότι αποσύρει τον υποψήφιο δήμαρχο του Κόμματός του από τις πρόωρες δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Καβάγια, που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν αύριο Κυριακή 7 Μαΐου.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η ακύρωση των εκλογών απόφαση που στηρίζει αι ο πρόεδρος της χώρας.


Η Αιτιολογία, σύμφωνα με τον Rama, είναι η αποφυγή της αποσταθεροποίησης της χώρας που προσπαθεί μέσω των εκλογών να επιφέρει η αντιπολίτευση.


Από την πλευρά της η αντιπολίτευση έχει δηλώσει αποχή τόσο από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όσο και από τις πρόωρες δημοτικές εκλογές στην Καβάγια, δηλώνοντας ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές στη χώρα, αν δεν σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς τον νυν Πρωθυπουργό.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Lulezim Basia έκρινε την απόφαση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος ως την πρώτη νίκη. 


Την ίδια στιγμή, ενώ ανακοίνωσε ότι αναβάλει για αύριο τις κινητοποιήσεις στην Καβάγια, συμπλήρωσε ότι αυτές θα συνεχιστούν αρχίζοντας από την επόμενη Κυριακή στα Τίρανα.


Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός Edi Rama ανακοίνωσε επίσης χθες (5/5) την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του να μην κάνει παραχωρήσεις όσον αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών της 18ης Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.