ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το SPD κατηγορεί τον Σόιμπλε: Συγκάλυψε την κατασκοπία φορολογικών αρχών

14:50 - 07 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Το SPD κατηγορεί τον Σόιμπλε: Συγκάλυψε την κατασκοπία φορολογικών αρχών
Στο στόχαστρό του βάζει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που τον κατηγορεί ότι συγκάλυψε υπόθεση κατασκοπίας φορολογικών αρχών, για την οποία έχει συλληφθεί ένας Ελβετός.

«Πότε και τι γνώριζε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την υπόθεση κατασκοπίας σε βάρος των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας από την Ελβετία;»

 

Αυτό ζητά από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να πληροφορήσει την κοινή γνώμη ο Άχιμ Ποστ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) του κρατιδίου (της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας), σε συνέντευξή του στη Neue Westfälische Zeitung, η οποία θα δημοσιευθεί την Δευτέρα.

 

«Είναι προφανές ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκάλυψε αυτήν την απίστευτη υπόθεση κατασκοπίας των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όταν η Β. Ρηνανία-Βεστφαλία άρχισε να αγοράζει CD με τα στοιχεία (Γερμανών φοροφυγάδων) στην Ελβετία, ένας ήταν εντελώς αντίθετος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

 

Όταν αποκαλύφθηκε ότι πληροφοριοδότες και κατάσκοποι είχαν τοποθετηθεί στις φορολογικές αρχές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σιώπησε ένας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» προσέθεσε ο Άχιμ Ποστ, ο οποίος προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών τόσο στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag), όσο και στις αρμόδιες επιτροπές του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.