ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακουφισμένη η Ευρώπη-Σαρωτική νίκη Μακρόν

21:02 - 07 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Ανακουφισμένη η Ευρώπη-Σαρωτική νίκη Μακρόν
Νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξελέγη ο Εμανουέλ Μακρόν, με ποσοστό 65% έναντι 35% της Μαρίν Λεπέν

Έτσι, στα 39 του χρόνια ο Εμανουέλ Μακρόν γίνεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νεότερος Γάλλος Πρόεδρος στην ιστορία.

 

Η Μαρίν Λεπέν παραδέχθηκε αμέσως την ήττα της και σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνησε στον Μακρόν, τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 20 εκατομμύρια Γάλλοι ψήφισαν υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν, έντεκα εκατομμύρια εμπιστεύτηκαν τη Λεπέν, 4 εκατομμύρια ψηφοδέλτια ήταν λευκά ή άκυρα, 12 εκατομμύρια δεν προσήλθαν καν στην κάλπη.

 

O αριθμός των Γάλλων που ψήφισαν λευκό ή άκυρο διπλασιάστηκε από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

Νέα σελίδα

 

«Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νικητής Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Ολάντ στον Μακρόν

Τηλεφώνησα απόψε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρώ θερμά για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζει σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

 

«Η μεγάλη νίκη του επιβεβαιώνει ότι μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας θέλησε να συγκεντρωθεί γύρω από τις αξίες της Δημοκρατίας και να διατηρήσει τους δεσμούς μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διατηρήσει τη Γαλλία ανοικτή στον κόσμο.

 

Του εξέφρασα τις ολόθερμες ευχές μου για επιτυχία προς όφελος της χώρας μας, για να ακολουθήσει η Γαλλία τον δρόμο της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέληξε ο απερχόμενος επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:58 - 08 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.