ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εποχή στη Γαλλία-Θριαμβευτική νίκη Μακρόν,ικανοποιημένη η Ευρώπη

08:08 - 08 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Νέα εποχή στη Γαλλία-Θριαμβευτική νίκη Μακρόν,ικανοποιημένη η Ευρώπη
Nέα ημέρα ξημερώνει στη Γαλλία με τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν να αναλαμβάνει τελικά τη θέση του νέου Προέδρου της Γαλλίας, με ποσοστό 66,06% έναντι 33,94% της Λεπέν, προκαλώντας ικανοποίηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ας αγαπήσουμε τη Γαλλία

 

Στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα, ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους πολίτες της Γαλλίας για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα «ας αγαπήσουμε τη Γαλλία».

 

Όπως ο ίδιος τόνισε, θα βάλει όλη του την ενέργεια για να αποδείξει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης του λαού της Γαλλίας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υποτιμά τις δυσκολίες της οικονομίας που πρέπει να αντιμετωπίσει.

 

Ο Εμμανουέλ Μακρόν διευκρίνισε πως τα ποσοστά των ακραίων κομμάτων τον υποχρεώνουν να εργαστεί με στόχο τη συμφιλίωση του έθνους.

 

«Είναι ευθύνη μου να ακούσω όλους τους Γάλλους», συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου, τόνισε ο νέος Πρόεδρος.

 

«Θα εργαστώ για να αναμορφώσω τους δεσμούς μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών», πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.

 

Από την πλευρά της η Μαρίν Λεπέν συνεχάρη τον Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Η ίδια χαρακτήρισε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, ιστορικά.

 

Πανηγυρισμοί στο Λούβρο

 

Η άφιξη του Μακρόν στην αυλή του Ναπολέοντα, στο μουσείο του Λούβρου έγινε υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της «Ωδής στην Χαρά» του Μπετόβεν. Εκεί τον περίμεναν χιλιάδες υποστηρικτές του.

 

Ηγέτες από όλη την Ευρώπη έσπευσαν να συγχαρούν τον Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

 

Ιδιαίτερα θερμά ήταν τα λόγια της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ χθες το βράδυ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του κεντρώου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, όπως γνωστοποίησε το περιβάλλον του Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε την πρώτη του επαφή με έναν ξένο ηγέτη, (συγκεκριμένα) με την Άνγκελα Μέρκελ. Συνομίλησαν για περίπου 10 λεπτά και η συνδιάλεξή τους ήταν πολύ θερμή» διευκρίνισε η ίδια πηγή.

 

Τσίπρας: «Θα εργαστούμε στενά για να αλλάξει πορεία η Ευρώπη»

 

Ανάσα για ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτηρίζει τη νίκη του Εμ. Μακρόν ο Έλληνας πρωθυπουργός  σε ανάρτηση του στο twitter. Σημειώνει τη βεβαιότητα του ότι η συνεργασία των δύο θα είναι στενή προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης της ακροδεξιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:10 - 08 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.