ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάφετ: Ήμουν χαζός που δεν εκτίμησα Google και Amazon

15:43 - 08 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Μπάφετ: Ήμουν χαζός που δεν εκτίμησα Google και Amazon
Ακόμα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες κάνουν λάθη και πέφτουν σε παγίδες! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος το Σάββατο παραδέχθηκε πως έκανε λάθος που δεν αγόρασε μετοχές της Google πριν από χρόνια, όταν η εταιρεία κέρδιζε 10 ή 11 δολάρια ανά κλικ από διαφημίσεις της θυγατρικής ασφάλειας καταναλωτών της Berskhire Hathaway, Geico.

Στο παρελθόν ο Μπάφετ έχει είχε διευκρινίσει πως απέφευγε μετοχές τεχνολογικών εταιρειών, διότι δεν καταλάβαινε πώς ακριβώς έβγαζαν χρήματα και αν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό μακροπρόθεσμα.

 

Ο επιχειρηματίας μίλησε και για τους λόγους για τους οποίους μείωσε τις τοποθετήσεις του στην IBM κατά ένα τρίτο: «Δεν αξιολογώ την IBM με τον ίδιο τρόπο που την αξιολογούσα πριν από έξι χρόνια, όταν άρχισα να αγοράζω», δήλωσε μιλώντας στο CNBC και πρόσθεσε ότι η εταιρεία «έχει πέσει πάνω σε μερικούς πολύ σκληρούς ανταγωνιστές».

 

Για την Google, ο Μπάφετ επεσήμανε πως θα μπορούσε να έχει συνειδητοποιήσει πως η εταιρεία είχε πολύ καλές δραστηριότητες στη διαφήμιση, καθώς, στην ουσία, συνέδραμε και ο ίδιος στα κέρδη της.

 

Αφότου έπλεξε το εγκώμιο του επικεφαλής της Amazon, Jeff Bezos, ο Γουόρεν Μπάφετ συμπλήρωσε πως έχασε και αυτή την ευκαιρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.