ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη Βρετανία: Χάνει έδαφος αλλά διατηρεί το προβάδισμα η Μέι

21:00 - 09 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Μεγάλη Βρετανία: Χάνει έδαφος αλλά διατηρεί το προβάδισμα η Μέι
Μπορεί να υποχώρησε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά η Τερέζα Μέι διατηρεί το προβάδισμα λίγο πριν τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 44% χάνοντας 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίθετα, οι Εργατικοί αυξάνουν το δικό τους ποσοστό στο 28% κερδίζοντας 4 μονάδες.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 11%, το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) στο 8%, ενώ ένα 11% των ψηφοφόρων είναι ακόμη αναποφάσιστο.

«Παρότι ο ένας στους δέκα πιθανούς ψηφοφόρους ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, μοιάζει απίθανο οι άνθρωποι αυτοί να ανατρέψουν την εκλογική ισορροπία υπέρ του Εργατικού Κόμματος», επισήμανε ο Λουκ Τέιλορ, επικεφαλής της διεύθυνσης αναλύσεων κοινωνικών και πολιτικών συμπεριφορών στην Kantar.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ωστόσο, οι περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν τη Τερέζα Μέι αποφασιστική και καλή διαπραγματεύτρια ενώ για τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, έχουν την άποψη ότι είναι πιο συνδεδεμένος με τον απλό πολίτη.

Η δημοσκόπηση της Kantar έγινε σε δείγμα 1.201 ανθρώπων από την 4η ως την 8η Μαΐου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.