ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σόιμπλε δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους στη Γερμανία

16:30 - 11 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Ο Σόιμπλε δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους στη Γερμανία
Η Γερμανία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα συνολικά φορολογικά έσοδα για το τρέχον έτος κατά 7,9 δισ. ευρώ, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφανγκ Σόιμπλε ο οποίος σύμφωνα με το Reuters δεσμεύτηκε να μειώσει τους φόρους, χάρη στην ανοδική πορεία της οικονομίας και τα επίπεδα ρεκόρ που έχει αγγίξει η απασχόληση.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις δημοσιονομικές της υποσχέσεις. Αρχικά εξισορροπήσαμε τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, στη συνέχεια δημιουργήσαμε πρόσθετα κεφάλαια για επενδύσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε.

 

«Τώρα μπορούν να ακολουθήσουν φορολογικές περικοπές, κατά την προσεχή νομοθετική περίοδο», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σχεδόν πέντε μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές. 

 

Ακόμη, επανέλαβε ότι βλέπει περιθώριο για μείωση φόρων κατά 0,5% του γερμανικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 15 δισ. ευρώ. 

 

Η ομάδα φορολογικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας τοποθετούν τα φετινά συνολικά φορολογικά έσοδα στα 732,4 δισ. ευρώ, από τα 724,5 δισ. ευρώ που προέβλεπαν το Νοέμβριο. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.