ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάντλεϊ (Fed): Ο εμπορικός προστατευτισμός είναι ένα «αδιέξοδο»

20:03 - 11 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Ντάντλεϊ (Fed): Ο εμπορικός προστατευτισμός είναι ένα «αδιέξοδο»
Ο εμπορικός προστατευτισμός είναι ένα «αδιέξοδο» που χρησιμοποιείται για την απόκτηση πολιτικού κεφαλαίου, αλλά είναι επικίνδυνος για την οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη ο αξιωματούχος της Fed, Γούιλιαμ Ντάντλεϊ από την Ινδία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντάντλεϊ υποστήριξε πως από μια στενή οπτική γωνία, ο προστατευτισμός μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για ορισμένους τομείς της οικονομίας βραχυπρόθεσμα.

 

Αλλά από ένα ευρύτερο πρίσμα, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία μακροπρόθεσμα, προειδοποίησε ο ίδιος, αναφερόμενος έμμεσα στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Η εισαγωγή εμποδίων στο εμπόριο έχουν υψηλό κόστος, σημείωσε ο κ. Ντάντλεϊ, επειδή περιορίζουν τις εξαγωγικές ευκαιρίες, κάνουν πιο ακριβά τα καταναλωτικά προϊόντα και μπορεί να «γυρίσουν μπούμερανγκ» πλήττοντας τους εργαζομένους που δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε μια παγκόσμια οικονομία.

 

«Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για το πώς να αντιμετωπιστεί το κόστος της παγκοσμιοποίησης, αλλά ο προστατευτισμός είναι ένα αδιέξοδο» ανέφερε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 11 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.