ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επίπεδο ρεκόρ το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Μάρτιο

13:26 - 16 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Σε επίπεδο ρεκόρ το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Μάρτιο
Επίπεδα ρεκόρ άγγιξε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από ιδρύσεως της ευρωζώνης.

Η αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο ρεκόρ αποτελεί ακόμη μια ένδειξη ότι η ζώνη του ενιαίου νομίσματος είναι σε τροχιά ενός δυναμικού τετάρτου έτους ανάκαμψης, δημιουργώντας την ίδια στιγμή ανησυχίες στις ΗΠΑ αναφορικά με την αξία του ευρώ στις διεθνείς συναλλαγματικές αγορές.

 

Οι εξαγωγές αγαθών στις χώρες που συμμετέχουν στο ευρώ ανήλθαν σε 202,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, καταγράφοντας άνοδο 13% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016. Ο ελαφρώς ταχύτερος ρυθμός αύξησης των εισαγωγών δεν απέτρεψε τη διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος στα 30,9 δισ. δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999.

 

Επιπροσθέτως, από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγαγαν 30,6 δισ. ευρώ περισσότερα αγαθά προς τις ΗΠΑ.

 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η στατιστική υπηρεσία της χώρας επιβεβαίωσε ότι η οικονομία των 19 μελών της ζώνης του ευρώ αναπτύχθηκε κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.