ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήπως πετάξατε με τον Ολλανδό Βασιλιά και δεν το ξέρετε;

12:47 - 18 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Μήπως πετάξατε με τον Ολλανδό Βασιλιά και δεν το ξέρετε;
Τι θα λέγατε αν σε κάποιο από τα αεροπορικά ταξίδια σας συγκυβερνήτης δεν ήταν ένας απλός πιλότος αλλά κάποιος από τους ισχυρούς του κόσμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πτήσης θα σας καλωσόριζε και θα σας έδινε πληροφορίες για τη διαδρομή και για τον καιρό…

Μπορεί και να χαμογελούσατε λέγοντας δεν γίνονται αυτά μπορεί και το μυαλό σας να πήγαινε ίσως στον Ρίτσραντ Μπράνσον , ή ακόμη και στον Τζων Τραβόλτα μόνο που ο τελευταίος δεν είναι από τους ισχυρούς του κόσμου.

 

Κι όμως τα τελευταία 21 χρόνια όσοι πέταξαν με Fοkker της KLM, είχαν για δύο φορές το μήνα, γιατί τόσες πέταγε , ως Συγκυβερνήτη τον Βασιλιά της Ολλανδίας Willem-Alexander. Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα De Telegraaf προσθέτοντας ωστόσο πως πρόκειται να σταματήσει αυτή του την ασχολία τώρα που τα Fokker αποσύρονται από τον στόλο της KLM.

 

O Willem-Alexander πέταγε πάντα ως συγκυβερνήτης, επειδή ήταν πιλότος επισκέπτης και όπως δήλωσε, οι πτήσεις ήταν για αυτόν μία χαλάρωση από τα «επίγεια» καθήκοντα του. Όπως χαρακτηριστικά είπε «όταν πετάς έχεις την ευθύνη των επιβατών, του πληρώματος και του αεροσκάφους, οπότε πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να αφήνεις πίσω όλα τα άλλα».

 

Όπως ακόμη δήλωσε, πριν την 11 Σεπτεμβρίου, τον είχαν αναγνωρίσει μερικές φορές γιατί μέχρι τότε επιτρεπόταν η πόρτα του πιλοτηρίου να είναι ανοικτή αλλά κατόπιν , λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας και λόγω του ότι ως συγκυβερνήτης δεν ήταν υποχρεωμένος να δίνει το όνομα του, ο μόνος τρόπος να τον αναγνωρίσουν ήταν μόνο αν κάποιος θυμόταν τη φωνή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.