ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Πιθανό το σενάριο νέας αύξησης των επιτοκίων

21:51 - 24 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Fed: Πιθανό το σενάριο νέας αύξησης των επιτοκίων
Πιθανό είναι το σενάριο μιας νέας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής εκτιμούν οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης τους που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν πως αν οι εισερχόμενες οικονομικές πληροφορίες ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες τους, θα είναι σύντομα κατάλληλο για την επιτροπή να κάνει ένα ακόμα βήμα στην απόσυρση ενός μέρους της υποστηρικτικής πολιτικής» αναφέρεται στα πρακτικά της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 2 με 3 Μαϊου.

 

Συμφώνησαν ωστόσο ότι πρέπει να μην προχωρήσουν σε νέα αύξηση επιτοκίων μέχρι να δουν ενδείξεις πως η πρόσφατη οικονομική επιβράδυνση είναι προσωρινή.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στη συνάντηση του Μαϊου σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ ενός σχεδίου για την έναρξη της διαδικασίας συρρίκνωσης του ισολογισμού εντός του 2017.

 

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, οι κεντρικοί τραπεζίτες υποστήριξαν ότι τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη οφείλονται πιθανότατα σε μεταβατικούς παράγοντες.

 

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Μαϊου, οι αξιωματούχοι της Fed επέλεξαν να αφήσουν τα επιτόκια στο επίπεδο του 0,75 με 1%. Για το 2017 έχουν προβλέψει τρεις αυξήσεις επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Μαρτίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:54 - 24 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.