ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμέτωπη με τις Αρχές και πάλι η UPS

12:14 - 26 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Αντιμέτωπη με τις Αρχές και πάλι η UPS
Αμερικανίδα ομοσπονδιακή δικαστίνα διέταξε τη United Parcel Service να πληρώσει σχεδόν 247 εκατ. δολάρια σε ζημιές και πρόστιμα για «παράνομες αποστολές» μεγάλων όγκων αφορολόγητων τσιγάρων στην πόλη και την πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με χθεσινή υποχρεωτική γνωστοποίηση που επικαλείται το Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η UPS δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου και επεσήμανε πως θα ασκήσει έφεση.

 

«Η χρηματική αποζημίωση του δικαστηρίου είναι υπερβολική και μακράν εκτός των συνταγματικών ορίων, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι εν λόγω αποστολές παρήγαγαν περίπου ένα εκατ. σε έσοδα», τόνισε η εταιρία σε ηλεκτρονική της ανακοίνωση.

 

Η δικαστίνα Katherine Forrest δικαιολόγησε το ποσό υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο είναι πεπεισμένο πως «μικρές ποινές» δεν θα έχουν «επαρκή εταιρικό αντίκτυπο» στη UPS.

 

Συνολικά, η χρηματική ποινή αντιστοιχεί σε 165,8 εκατ. δολάρια προς την πολιτεία της Νέας Υόρκης και 81,2 εκατ. προς την πόλη της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την υποχρεωτική γνωστοποίηση, τα δύο αυτά μέρη υπέβαλαν στο δικαστήριο πληροφορίες που έκαναν λόγο για «απουσία συνεργασίας» και «παράξενη σκληρότητα» από την πλευρά της UPS. Το έγγραφο ανέφερε ότι το δικαστήριο ήταν «προβληματισμένο» από τη «διαρκή απροθυμία (της εταιρίας) να αναγνωρίσει τα λάθη της».

 

Τον Μάρτιο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο κατηγόρησε την αμερικανική εταιρία για παράνομη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων κουτών αφορολόγητων τσιγάρων στη Νέα Υόρκη, κίνηση που στέρησε από την πόλη και την πολιτεία φόρους εκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.