ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: «Απολογούνται» για τις διαρροές των ερευνών για το Μάντσεστερ

16:29 - 26 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Η αμερικανική κυβέρνηση ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας για την τρομοκρατική επίθεση στο «Μάντσεστερ Αρένα», εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη στενή σχέση ασφαλείας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι προτού ακόμα η βρετανική αστυνομία προβεί σε ανακοινώσεις για την πορεία των ερευνών, η αμερικανική πλευρά είχε δώσει στη δημοσιότητα, μέσα από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το όνομα του βομβιστή, Σαλμάν Αμπεντί.

 

Ως απάντηση, η βρετανική αστυνομία ανέστειλε για λίγο την ανταλλαγή πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την επανειλημμένη εμφάνιση εμπιστευτικών στοιχείων της έρευνας σε αμερικανικά ΜΜΕ.

 

Έτσι, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, αναγκάστηκε σήμερα να δηλώσει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις «διαρροές» σχετικά με την έρευνα της βρετανικής αστυνομίας.

 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στο Λονδίνο, ο Τίλερσον είπε ότι «σε όλη την Αμερική καρδιές έχουν ραγίσει» μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα.

 

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη γι' αυτό και προφανώς λυπούμαστε για ό,τι συνέβη» είπε ο Τίλερσον. «Όσον αφορά στη δημοσίευση πληροφοριών με ανάρμοστο τρόπο... οπωσδήποτε την καταδικάζουμε».

 

Ο Τίλερσον είπε πως αναμένει ότι η στενή σχέση ασφαλείας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία θα αποδειχθεί ανθεκτική στις... διαρροές.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.