ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

15:29 - 30 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Deutsche Bank: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε «underweight» προχώρησαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank, επικαλούμενοι το γεγονός ότι «φθίνει το momentum της ανάπτυξης της ευρωζώνης».

Με έκθεσή τους προς τους πελάτες, οι στρατηγικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως οι τράπεζες είναι «μεταξύ των τομέων που είναι πιο ευάλωτοι σε διακυμάνσεις στο momentum των PMI της ευρωζώνης και τείνουν να εμφανίζουν χειρότερες επιδόσεις όταν οι δείκτες μπαίνουν σε αρνητικό έδαφος».

 

Οι PMI είναι δείκτες εμπιστοσύνης και ανάπτυξης της ευρωζώνης. Ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει όλους τους οικονομικούς τομείς της ευρωζώνης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 56,8, επίπεδο που υπαινίσσεται ετήσια οικονομική ανάπτυξη 3%.

 

Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank πιστεύουν πως η οικονομική ανάπτυξη θα είναι φέτος μόλις 1,8%, αν και δεν έχουν μόνο «κακά νέα» για τον χρηματοοικονομικό τομέα: οι ειδικοί της γερμανικής τράπεζας βλέπουν «το momentum των PMI να βυθίζεται στα χαμηλότερά του αργότερα αυτή τη χρονιά, σημείο στο οποίο θα είμαστε πιο θετικοί για τις τράπεζες, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι αναλυτές μας βλέπουν άνοδο για τον τομέα στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών».

 

Μέχρι τότε, η τράπεζα προτείνει «αγορά» για μετοχές ενέργειας και οικοδομικών υλικών, δύο τομείς τους οποίους η Deutsche Bank μόλις αναβάθμισε σε «overweight».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.