ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Κινδυνεύει η Μέι να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

08:51 - 31 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Βρετανία: Κινδυνεύει η Μέι να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Την πλειοψηφία στη Βουλή κινδυνεύει να χάσει το Κόμμα των Συντηρητικών της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η οποία επικαλείται έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov.

Σειρά δημοσκοπήσεων έχει δείξει πως οι Συντηρητικοί της Μέι θα αυξήσουν την πλειοψηφία τους, η ανάπτυξη ωστόσο και χρήση ενός νέου μοντέλου της YouGov ανά εκλογική περιφέρεια δείχνει ότι μπορεί να χάσουν 20 από τις 330 βουλευτικές έδρες που κρατούν και ότι το Κόμμα των Εργατικών μπορεί να κερδίσει σχεδόν 30 έδρες, έγραψαν οι The Times.

 

Έτσι μπορεί οι Συντηρητικοί να βρεθούν με 16 λιγότερες έδρες από την αναγκαία πλειοψηφία των 326 που χρειάζεται για να κυβερνήσουν αυτοτελώς χωρίς τη συμμαχία με άλλα κόμματα.

 

Η Μέι εξέπληξε τους πάντες σχεδόν τον Απρίλιο όταν ανακοίνωσε πρώιμες εκλογές, λέγοντας ότι θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση για την έξοδο της χώρας από την ομάδα κρατών (Brexit).

 

Το προβάδισμα των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις άρχισε να μειώνεται εντυπωσιακά μετά την αποκάλυψη στις 18 Μαΐου του σχεδίου της Μέι να αναγκάσει ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων να αναλάβουν μεγαλύτερη αναλογία του κόστους περίθαλψής των, μία πρόταση που οι αντίπαλοί της ονόμασαν "ο φόρος της άνοιας".

 

Στο ίδιο διάστημα, οι Εργατικοί επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τις περικοπές αστυνόμευσης που ήρθαν στο προσκήνιο μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ όπου σκοτώθηκαν 22 άτομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.