ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπούλ: Βομβιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς κοντά στην γερμανική πρεσβεία

09:56 - 31 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Καμπούλ: Βομβιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς κοντά στην γερμανική πρεσβεία
Δεκάδες νεκρούς και τραυματίες προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης κοντά στην γερμανική πρεσβεία στο κέντρο της Καμπούλ. Πληροφορίες που μεταδίδει το Associated Press κάνουν λόγο για 50 νεκρούς, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα αιχμής.

Επισήμως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 είναι οι τραυματίες, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι 320 και οι νεκροί 50.

 

kabul ekxrixi 5

 

Η έκρηξη έγινε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας, όπως δήλωσε στο Reuters η γερμανική πηγή στη αφγανική πρωτεύουσα. Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

 

"Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα, ενώ έπαθαν καταστροφές κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση,” δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Αχμέντ Φαχίμ, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.