ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico:Τι κρύβει η απόφαση Τραμπ για τη συμφωνία του Παρισιού

19:42 - 01 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Politico:Τι κρύβει η απόφαση Τραμπ για τη συμφωνία του Παρισιού
Άρθρο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που κρύβονται πίσω από την αναμενόμενη απόφαση του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την παραμονή ή όχι των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα POLITICO δίνοντας κυρίως έμφαση στα στρατόπεδα πίεσης που έχουν διαμορφωθεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο, προσπάθειες αποτροπής του Tραμπ από την υπογραφή της Συμφωνίας έχουν κυρίως καταβάλει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του Στιβ Μπάνον και ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), ενώ στον αντίποδα η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ βρίσκεται μεταξύ των μελών ενός παγκόσμιου κινήματος υποστήριξης της συμφωνίας, στο οποίο συγκαταλέγονται εταιρίες παγκοσμίου βεληνεκούς, σύμμαχοι των ΗΠΑ, ακόμα και ο Πάπας. 

 

Το άρθρο υπογραμμίζει ακόμα και οι προσεχτικές προσπάθειες των ευρωπαίων διπλωματών για παραμονή δε φάνηκαν καθοριστικές και πως οι συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης θα ήταν σημαντικές για τις ΗΠΑ, αφού, όπως υποστηρίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι, η αξιοπιστία της χώρας θα κλονιστεί σοβαρά.

 

Σύμφωνα πάντως με άλλο δημοσίευμα της ιστοσελίδας παρόλο που η αναμενόμενη απόφαση Tραμπ έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα, επί της ουσίας ακόμα και μία αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού δε θα μπορούσε να εγείρει κωλύματα στην πράσινη γραμμή πλεύσης των πολιτικών και ιδιωτικών φορέων σε παγκόσμια κλίμακα. 

 

Η ιστοσελίδα δεν παραλείπει να σημειώσει ότι μία τέτοια απόφαση των ΗΠΑ θα ήταν σίγουρα επώδυνη, όμως, αναφερόμενη σε μια πράσινη επανάσταση που έχει πάρει ήδη το δρόμο της, διευκρινίζει ότι την αμερικανική θέση θα αντικαταστήσουν Ευρώπη και Κίνα, με τη στήριξη ιδιωτικών εταιριών.

 

Εντούτοις, επισημαίνει, ενδεχόμενη έξοδος των ΗΠΑ από τη συμφωνία δε θα καθιστούσε σίγουρα ευκολότερη την επίτευξη του σημαντικότερου στόχου της που είναι η χαλιναγώγηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:49 - 01 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.