ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: "Υστερία" οι κατηγορίες περί μυστικής συμφωνίας Μόσχας-Τραμπ

18:10 - 02 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Πούτιν: "Υστερία" οι κατηγορίες περί μυστικής συμφωνίας Μόσχας-Τραμπ
"Υστερία" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τους ισχυρισμούς ότι υπήρξε μια μυστική συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ πριν από την ορκωμοσία του τελευταίου στην προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο.

"Δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο, μηδέν. Είναι απλώς υστερία. Να σας δώσω ένα χάπι;" απάντησε ο Πούτιν, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια του διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.


Αντιθέτως, ο Πούτιν στην ομιλία του στο φόρουμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρενέβαιναν "ωμά και συστηματικά" και "επί πολλά χρόνια" στις ρωσικές εσωτερικές υποθέσεις. Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι "δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο παρά μόνο εικασίες και συμπεράσματα" τα οποία όμως έχουν βασιστεί σε αυτές τις εικασίες. "Αυτό είναι όλο. Όταν θα υπάρξει κάτι το συγκεκριμένο, θα το συζητήσουμε", πρόσθεσε.


Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, είπε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διεξήγαγε μια πιο αποτελεσματική εκστρατεία σε σύγκριση με τη Χίλαρι Κλίντον. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορεί να παραχάραξαν τις αποδείξεις για τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκε το Δημοκρατικό Κόμμα. Οι ισχυρισμοί ότι για τις επιθέσεις αυτές ευθύνεται η Ρωσία ισοδυναμούν με "επιζήμια κουτσομπολιά", είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν βρεθεί "ρωσικά δακτυλικά αποτυπώματα" που να στηρίζουν αυτές τις κατηγορίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 02 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.