ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο

02:43 - 04 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο
Λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ, η Αγγλία ξαναζεί τον εφιάλτη...Δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο. Οι επιθέσεις έγιναν στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην κοντινή Αγορά Μπόροου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική αστυνομία οι δράστες είναι νεκροί. Τουλάχιστον 6 πολίτες νεκροί και 20 τραυματίες, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους.

 

Η δεύτερη στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου όταν τουλάχιστον τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτυπούσαν αδιακρίτως όποιον συναντούσαν φωνάζοντας "Αυτό είναι για τον Αλλάχ". Οι δράστες σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών και σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν ζωσμένοι με ψεύτικα κουτάκια σε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν ώς βομοβιστές αυτοκτονίας και να προστατευτούν από αντιδράσεις των πολιτών..

 

Νωρίτερα, υπήρξαν και πληροφορίες για τρίτη επίθεση στην περιοχή Βοξχολ, ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η Μητροπολιτική Αστυνομία, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει σχέση με τα άλλα δύο, αλλά ήταν ένα μαχαίρωμα σε καυγά.

 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία κυκλοφόρησε οδηγίες προς τους πολίτες σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης με τις λέξεις Τ΄ρεξε, Κρύψου, Πές το (Run, Hide, Tell). Σε αυτές εξηγεί πως όποιος διαπιστώσει οτι γίνεται επίθεση, πρέπει να τρέξει μακριά, να κρυφτεί όσο καλύτερα μπορεί χαμηλώνοντας το κινητό του τηλέφωνο για να μη γίνει αντιληπτός και να ειδοποιήσει την Αστυνομία μόνο όταν θεωρεί οτι είναι ασφαλές να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Η Πρωθυπουργός Μέη, δήλωσε οτι το συμβάν αντιμετωπίζεται ώς τρομοκρατική ενέργεια και συνεχάρη την Αστυνομία για την άμεση ανίδραση της. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:38 - 04 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.