ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λονδίνο:Άνθρωπος της «διπλανής πόρτας»,παντρεμένος με δύο παιδιά ένας δράστης

11:45 - 05 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Λονδίνο:Άνθρωπος της «διπλανής πόρτας»,παντρεμένος με δύο παιδιά ένας δράστης
Ανθρωπος της «διπλανής πόρτας», παντρεμένος και με δύο παιδιά ήταν ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Η βρετανική αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους τρεις δράστες, όμως δεν έχει δώσει ακόμη τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.

 

Παρ’όλα αυτά, βρετανικά μέσα αποκαλύπτουν πως ο 27χρονος δράστης, ο οποίος φορούσε τη φανέλα της Αρσεναλ, είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τους Βρετανούς τζιχαντιστές, κατά τη διάρκεια του οποίου, μάλιστα, είχε ξεδιπλώσει μια σημαία του ISIS.

 

Συγγενής της συζύγου του, είχε αποκαλύψει ότι το 2015 ο 27χρονος ήθελε να πραγματοποιήσει ταξίδι στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS, κάτι που τελικά συνέβη με παρέμβαση της οικογένειάς του και εξαιτίας της εγκυμοσύνης της γυναίκας του!

 

Ο νεαρός άνδρας, λίγες ώρες πριν την επίθεση φέρεται να ήταν ενθουσιασμένος, ενώ ρωτούσε γείτονά του για το βαν που είχε νοικιάσει προκειμένου να κάνει μια μετακόμιση. 

 

Ο Ικετίνα Τσίγκμπο, αναφέρθηκε στο διάλογό του με τον 27χρονο δράστη, λέγοντας πως έδειξε ενδιαφέρον για το βαν γιατί, όπως του είπε, ήθελε κι εκείνος να κάνει μετακόμιση.

 

«Ήταν σε ένα άλλο επίπεδο ευτυχίας και συνεχώς μου έκανε χειραψία. Έμοιαζε σχεδόν σε ευφορία», είπε ο άνδρας.

 

Οπως αναφέρει η Daily Mail, ζούσε σε ένα διαμέρισμα στη συνοικία Barking και από τους γείτονές του θεωρούνταν «καλό παιδί», που έπαιζε με τα παιδιά τένις, του άρεσε το ποδόσφαιρο και ήταν οπαδός της Άρσεναλ.

 

Αυτό που κανείς δεν γνώριζε, είναι ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί παρακολουθώντας εξτρεμιστικά video στο διαδίκτυο και πως φίλος του είχε ενημερώσει σχετικά τις αρχές.

 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο δράστης κατά το παρελθόν εργαζόταν στα KFC αλλά και στην υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου, η οποία είναι αρμόδια για το Μετρό και τα λεωφορεία στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Ηθελε να βάλει τα παιδιά στο «δρόμο του Αλλάχ»

 

Σοκάρει η καταγγελία μητέρας από την Ιταλία, η οποία έμενε κοντά με έναν από τους τρομοκράτες. Η Erica Gasparri, ανέφερε ότι ο δράστης, γνωστός στην γειτονιά ως "Abs", πλησίαζε παιδάκια για να τα βάλει στο... «δρόμο του Αλλάχ», όπως χαρακτηριστικά έλεγε.

 

Οπως κατήγγειλε η Γκασπάρι, το παιδί της της είπε πως θέλει να γίνει μουσουλμάνος και όταν τον ρώτησε ποιος του το είπε αυτό, εκείνο απάντησε πως ένας «Πακιστανός» στο πάρκο τους έλεγε: «Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειάζεται στο όνομα του Αλλάχ. Είμαι έτοιμος στο όνομα του Αλλάχ ακόμα και να σκοτώσω την μάνα μου».

 

«Εδωσα τέσσερις φωτογραφίες του στην αστυνομία. Εκείνοι ενημέρωσαν αμέσως την Scotland Yard παρουσία μου. Ήταν πολύ προβληματισμένοι. Μου είπαν να διαγράψω τις φωτογραφίες για την ασφάλειά μου, πράγμα που έκανα. Αυτό ήταν πριν από δύο χρόνια. Κανείς δεν ήρθε σε μένα, έκτοτε. Εάν το είχαν κάνει θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η επίθεση και να σωθούν ζωές» ανέφερε η γυναίκα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 05 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.