ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Η απομόνωση του Κατάρ αρχή του τέλους της τρομοκρατίας

16:19 - 06 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Τραμπ: Η απομόνωση του Κατάρ αρχή του τέλους της τρομοκρατίας
Την υποστήριξή του υπέρ των μέτρων αποκλεισμού κατά του Κατάρ που πήραν αραβικές χώρες, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου έδειξαν προς την κατεύθυνση του Κατάρ - δείτε!», έγραψε ο Τραμπ.

 

Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης, η κοσμική κυβέρνηση που ελέγχει την ανατολική Λιβύη και οι Μαλδίβες διέκοψαν τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το για σχέσεις με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές και τρομοκρατικές τζιχαντιστικές οργανώσεις.

 

Ο Τραμπ θεωρεί πως αυτή η συμμαχία εναντίον του Κατάρ αποτελεί "την αρχή του τέλους της τρομοκρατίας".

 

Σε νέες αναρτήσεις του στο Twitter ο Τράμπ υπογράμμισε ότι το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή «ήδη αποδίδει καρπούς» καθώς οι ηγέτες της περιοχής υλοποίησαν την υπόσχεσή τους να υιοθετήσουν σκληρή γραμμή στο θέμα της χρηματοδότησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

 

«Είναι τόσο καλό να βλέπω ότι η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά και 50 χώρες ήδη αποδίδει καρπούς».

 

Οι χώρες του Κόλπου υποσχέθηκαν ότι «θα υιοθετήσουν μια σκληρή γραμμή εναντίον της χρηματοδότησης του εξτρεμισμού και όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν το Κατάρ» ήταν το μήνυμα που έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

«Αυτό θα είναι ενδεχομένως η αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:57 - 06 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.