ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ISIS: Aνέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη

14:22 - 07 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
ISIS: Aνέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

"Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, έως επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν στις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη, αν και οι αριθμοί είναι ακόμα συγκεχυμένοι.

 

Το ιρανικό υπουργείο Υπηρεσιών Πληροφοριών ανακοίνωσε πως "μέλη μιας τρίτης ομάδας τρομοκρατών συνελήφθησαν πριν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επίθεση".

 

Η επίθεση στο κοινοβούλιο

 

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν τέσσερις ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον του κοινοβουλίου. Ένας φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκε και τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

 

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες και πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Η επίθεση στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με ιρανό αξιωματούχο, έλαβε τέλος λίγο μετά τις 13:30 (ώρα Ελλάδος) καθώς και οι τέσσερις ένοπλοι έπεσαν νεκροί.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ένας από τους ενόπλους ανατινάχθηκε όταν οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν σε κάποια από τα γραφεία του κτηρίου. Κατά την ίδια πηγή από την επίθεση στο κοινοβούλιο πέντε άνθρωποι έχουν χάσει της ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν αν και το πρακτορείο Mehr ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στη Βουλή σε επτά και των τραυματιών σε 31.

 

Η επίθεση στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

 

Οι ομάδες των τρομοκρατών χτύπησαν πρώτα στο κοινοβούλιο της χώρας και σχεδόν ταυτόχρονα στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

 

Στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί οι δράστες, όπως φαίνεται, ήταν τέσσερις. Ο ένας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δεύτερος - μια γυναίκα - αυτοκτόνησε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τα πυρά των δραστών έπεσε νεκρός και ένας κηπουρός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.