ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rolling Stone ζητεί την παραίτηση Τραμπ:«Δεν κάνει ούτε για εισπράκτορας»

14:39 - 07 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Rolling Stone ζητεί την παραίτηση Τραμπ:«Δεν κάνει ούτε για εισπράκτορας»
Πολλοί το ανέφεραν και το προέβλεπαν ήδη από την βραδιά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, όμως φαίνεται πως σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους στην Ουάσιγκτον η ώρα έχει φτάσει: το περιοδικό Rolling Stone, γνωστό για την πάγια πολιτική του τοποθέτηση στο πλευρό των Δημοκρατικών, ζητεί επισήμως την παραίτηση του Προέδρου των ΗΠΑ. Και τον χαρακτηρίζει ακατάλληλο ακόμη και για εισπράκτορα διοδίων!

«Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε την παραίτηση του Ντόναλντ Τραμπ», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου του περιοδικού, στο οποίο η επίθεση κατά του προέδρου που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο μόλις 19μιση εβδομάδες, είναι πρωτοφανής.

 

«Εχουμε εκλέξει έναν Πρόεδρο που δεν είναι απλώς ακατάλληλος για την δουλειά, αλλά και που βλάπτει καθημερινώς τις ΗΠΑ», επισημαίνεται στο άρθρο, το οποίο προειδοποιεί τους αναγνώστες: «οι παλάμες σας θα έπρεπε να είναι κάθιδρες από τον φόβο».

 

Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζεται με βεβαιότητα ότι δεν είναι μόνο οι Δημοκρατικοί αλλά και οι συντηρητικοί και οι Ρεπουμπλικανοί «που κουνούν το κεφάλι τους απογοητευμένοι, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο Τραμπ, νιώθοντας το αίσθημα του φόβου να τους κυριεύει και να μουδιάζει την πλάτη και το σβέρκο τους»…

 

«Τα πράγματα είναι άσχημα. Είναι τόσο κακός, είναι ένα νήπιο, αλλά με λιγότερη ενσυναίσθηση και αυτοέλεγχο», γράφει χαρακτηριστικά το αμερικανικό περιοδικό.

 

trump

 

Η επίθεση και η κριτική βασίζεται στα αλλεπάλληλα tweet του αμερικανού προέδρου τις τελευταίες ημέρες, με αφορμές γεγονότα και εξελίξεις που θα απαιτούσαν αν μη τι άλλο ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

 

Όπως αυτό μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, όπου ο Τραμπ σχολίασε: «Προσέξατε ότι δεν γίνεται τώρα συζήτηση για την οπλοφορία; Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποίησαν μαχαίρια και ένα φορτηγό!».

 

Το προεδρικό σχόλιο καταρρίπτεται από το άρθρο, καθώς επισημαίνεται το πολύ απλό. Ότι η αυστηρή νομοθεσία της Βρετανίας για την οπλοκατοχή με βεβαιότητα εμπόδισε την πρόσβαση των τρομοκρατών σε πυροβόλα και έσωσε αμέτρητες ζωές.

 

Μετά ήρθε ο διπλωματικός αποκλεισμός του Κατάρ από τις αραβικές χώρες. Όπου ο Τραμπ έσπευσε να σχολιάσει στο twitter: «κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στην Σαουδική Αραβία δήλωσα ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτείται πλέον η Ακραία Ιδεολογία. Οι ηγέτες έδειξαν το Κατάρ – κοιτάξτε!».

 

 «Το Κατάρ όμως φιλοξενεί την μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην Μέση Ανατολή. Το να επιτίθεσαι με αυτόν τον τρόπο σε ένα έθνος είναι περισσότερο από βλακώδες. Θέτει σε κίνδυνο την ζωή των 11.000 αμερικανών στρατιωτικών που ζουν εκεί», υπογραμμίζει το Rolling Stone.

 

Κατά τον αρθρογράφο, μόνο ένας είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης «στις χαζομάρες του Τραμπ: τα μέλη του Κογκρέσου και οι συντηρητικοί που διαθέτουν επιρροή, να απαιτήσουν την παραίτησή του». Και όπως καταλήγει: «Οσα λέει και γράφει ο Πρόεδρος δημοσίως, είναι περισσότερο από επαρκείς αποδείξεις για την ανακήρυξή του ως ακατάλληλου ακόμη και για την δουλειά του εισπράκτορα διοδίων, για να μην συζητήσουμε για αυτήν του Προέδρου των ΗΠΑ».

 

Άγγελος Κωβαίος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 07 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.