ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν για τη διπλή επίθεση

18:21 - 07 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Τη Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν για τη διπλή επίθεση
Την ώρα που η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη "δείχνουν" το Κατάρ για σχέσεις με τζιχαντιστές τρομοκράτες, το Ιράν στρέφει τα βέλη του στο Ριάντ, αναφορικά με τις επιθέσεις στο Ιρανικό Κοινοβούλιο και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το Κατάρ θεωρείται πως υποστηρίζει την τρομοκρατία, ενώ κατηγορείται ακόμα για τις στενές σχέσεις του με την Τεχεράνη.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, με την Τεχεράνη να κατηγορεί ευθέως τη Σαουδική Αραβία για την επίθεση, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφθεί τη χώρα.

 

Τα Ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν συγκεκριμένα πως οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι «η επίθεση έγινε μόλις μια εβδομάδα μετά την συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και των Σαουδαράβων ηγετών που στηρίζουν τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι είναι αναμεμειγμένοι στην βάρβαρη επίθεση», σημειώνουν. 

 

Υπογραμμίζουν δε με νόημα πως αυτή είναι η πρώτη φορά που το ISIS χτυπά στο Ιράν.

 

Η ανάληψη ευθύνης έγινε από το σουνιτικό ISIS στο σιιτικό Ιραν. Ο απολογισμός ήταν δώδεκα νεκροί και 39 τραυματίες.

 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν πως και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στο Κοινοβούλιο είναι νεκροί -ο ένας εκ των οποίων αυτοανατινάχθηκε όταν έσφιξε ο κλοιός των δυνάμεων ασφαλείας γύρω του.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως Ιρανός ταξίαρχος απείλησε με αντίποινα το Ισλαμικό Κράτος και τους "συνεργάτες" του. "Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκδικηθούμε τους τρομοκράτες, τους συνεργάτες τους και τους υποστηρικτές τους για τις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη" φέρεται να είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 07 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.