ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό έτους η ανάπτυξη της ευρωζώνης το α' τρίμηνο

12:15 - 08 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Σε υψηλό έτους η ανάπτυξη της ευρωζώνης το α' τρίμηνο
Υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν τελικά η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης το α’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, ενώ ήταν και η υψηλότερη του τελευταίου έτους.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση (αντί του 0,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση) και κατά 1,9% σε ετήσια βάση (αντί του 1,7%).

 

Σε ετησιοποιημένη βάση, η οικονομία της ευρωζώνης αυξάνεται με ρυθμό 2,3% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, ξεπερνώντας κατά πολύ το 1,2% των ΗΠΑ.

 

Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, με υποτονικό όμως πληθωρισμό, φέρνει σε δύσκολη θέση την ΕΚΤ. Ο πρόεδρος της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δεν έχει πειστεί ακόμα πως η πρόσφατη ανάκαμψη του πληθωρισμού θα έχει διάρκεια, καθώς η αύξηση των μισθών παραμένει υποτονική.

 

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη σήμερα τη νομισματική της πολιτική, περιλαμβανομένου και του QE, παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας.

 

Ωστόσο, η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορούσε να οδηγήσει την ΕΚΤ να αφαιρέσει από την ανακοίνωσή της τις αναφορές για «πτωτικά ρίσκα».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:59 - 08 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.