ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Μπάκιγχαμ η Μέι για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης-Σωσίβιο στη Β.Ιρλανδία

12:55 - 09 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Στο Μπάκιγχαμ η Μέι για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης-Σωσίβιο στη Β.Ιρλανδία
Στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα ζητήσει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Το BBC αναφέρει πως η Μέι επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία, επιδιώκοντας τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

Η στήριξη από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας θα επέτρεπε στους Συντηρητικούς να φθάσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Sky News, επικαλούμενο πηγές το DUP εξετάζει την παροχή στήριξης προς τους Συντηρητικούς με ανταλλάγματα.

 

Η Μέι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, που τη φέρνουν μεν πρώτη, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Αναλυτές εκτιμούν μάλιστα πως ακόμη κι αν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, η επόμενη μέρα στη Βρετανία και εν μέσω διαπραγματεύσεων για το Brexit θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Άλλωστε, οι ενισχυμένοι από την εκλογική βραδιά, Εργατικοί, θεωρείται βέβαιο πως θα εντείνουν την πίεσή τους προς τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 09 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.