ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρίαρχος Μακρόν-Μεγάλη αποχή και «σφαλιάρα» σε Σοσιαλιστές, Λεπέν

21:13 - 11 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Κυρίαρχος Μακρόν-Μεγάλη αποχή και «σφαλιάρα» σε Σοσιαλιστές, Λεπέν
Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα exit polls, αλλά και τα πρώτα επίσημα στοιχεία είναι ο μεγάλος νικητής του α` γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Το en marche συγκεντρώνει ποσοστό 32,2% που μεταφράζεται σε 390-445 έδρες, σε σύνολο 577.

Το νεοσύστατο κόμμα του Μακρόν εκτόπισε, όπως και στις προεδρικές εκλογές τα παραδοσιακά κόμματα, καθώς φυσικά και το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, που έχασε πολύ έδαφος και έμεινε στην τρίτη θέση. Έναν μήνα μετά την επίδοση ρεκόρ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το κόμμα της Λεπέν εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει μόνο 1 έως 10 έδρες έναντι 2 που είχε στην προηγούμενη Εθνοσυνέλευση, με μια επίδοση 13% έως 14%.

 

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Ρεπουμπλικάνοι με ποσοστό 21% και 95 έως 132 έδρες.

 

Η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν θα λάβει από την πλευρά της 10 έως 23 έδρες, του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) περιλαμβανομένου.

 

Στον πάτο οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι είχαν υπό τον έλεγχό τους τη μισή απερχόμενη Εθνοσυνέλευση. Τώρα κατέρρευσαν και θα συγκεντρώσουν γύρω στις 15 έως 40 έδρες.

 

Να σημειώσουμε, πάντως, πως πολύ μεγάλα ήταν και τα ποσοστά της αποχής, που στον 1ο γύρο φθάνει το 50,5% καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό στην ιστορία των γαλλικών εκλογών.

 

DCD2WSPW0AEBukm

 

Οι πιο σημαντικοί υπουργοί περνούν στον β` γύρο:

 

Σημαντικό για τον Μακρόν είναι και το γεγονός ότι οι πιο σημαντικοί υπουργοί του περνούν στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

 

Ο υπουργός Οικονομίας, Μπρούνο Λε Μερ εξασφάλισε το 45,32% των ψήφων στην περιφέρειά του στη Νορμανδία, ενώ ο υποψήφιος του Εθνικού Μετώπου ήρθε δεύτερος με ποσοστό 23,09%.

Ο υπουργός Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών Ρισάρ Φεράν, κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στην περιφέρειά του στη Βρετάνη, με ποσοστό 33,95% των ψήφων, ενώ ο συντηρητικός υποψήφιος ήρθε δεύτερος με ποσοστό 18,11%.

 

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ κατέλαβε την πρώτη θέση στην εκλογική περιφέρειά του με 44,04% με δεύτερο τον υποψήφιο της άκρας αριστεράς που εξασφάλισε το 16,55% των ψήφων.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:57 - 12 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.