ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ανασχηματισμό της κυβέρνησής της ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

21:44 - 11 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ανασχηματισμό της κυβέρνησής της ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι
Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής της προχώρησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές στη Βρετανία.

Όπως σημειώνει, πάντως και ο βρετανικός Τύπος δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές, παρά μόνο κάποιες... διορθωτικές κινήσεις.

 

Ο Ντάμιαν Γκριν, πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, προήχθη στο αξίωμα του πρώτου υπουργού, με αρμοδιότητες που αντιστοιχούν σε εκείνες ενός αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

 

Ο υπουργός Οικονομίας Ντέιβιντ Γκακ αντικαθιστά τον Ντάμιαν Γκριν, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Ντέιβιντ Λίντινγκτον αναλαμβάνει υπουργός Δικαιοσύνης, αντικαθιστώντας τη Λιζ Τρας, η οποία είχε επικριθεί για το έργο της και είχε οριστεί από την Τερέζα Μέι υφυπουργός Οικονομικών.

 

Επίσης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός διατήρησε τον Τζέρεμι Χαντ στο υπουργείο Υγείας παρά τις κριτικές τις οποίες είχε δεχθεί για τη διαχείριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο Λίαμ Φοξ παραμένει υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, ένα χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια στιγμή όπου η χώρα είναι σε αναζήτηση νέων εταίρων εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ.


Στα κυριότερα πρόσωπα που απαρτίζουν την κυβέρνηση δεν υπήρξαν αλλαγές. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, έμεινε στη θέση του, όπως και ο Μπόρις Τζόνσον, που παραμένει υπουργός Εξωτερικών. Ο Ντέιβιντ Ντέιβις διατηρεί επίσης τη θέση του ως υπουργός αρμόδιος για το Brexit.

 

Τέλος, η Άμπερ Ραντ παραμένει στο υπουργείο Εσωτερικών και ο Μάικλ Φάλον στο υπουργείο Άμυνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.