ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στην Ασία εν μέσω ανησυχιών για το Brexit

09:49 - 12 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Απώλειες στην Ασία εν μέσω ανησυχιών για το Brexit
Πτωτικά ξεκίνησαν την εβδομάδα τα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών που δεν έδωσαν στην Τερέζα Μέι την ισχυρή εντολή που επιθυμούσε, δημιουργώντας συνθήκες αβεβαιότητας γύρω από την υλοποίηση του Brexit.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές βρίσκονται και σε αναμονή της συνεδρίασης της Fed και αναμένουν μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων.

 

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχώρησε κατά 0.56%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες 0.96%. Στο κόκκινο κινούνται και οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite να χάνει 0.44% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 1.07%.

 

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές σε Αυστραλία, Μαλαισία και Φιλιππίνες λόγω αργίας.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι ιαπωνικές παραγγελίες βασικών μηχανημάτων μειώθηκαν τον Απρίλιο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς η επιβράδυνση των επενδύσεων στις κατασκευές και στον δημόσιο τομέα, αντιστάθμισε την σταθερή ζήτηση για εξοπλισμό παραγωγής ημιαγωγών. Οι βασικές παραγγελίες μηχανημάτων, μειώθηκαν 3,1% από τον προηγούμενο μήνα, μετά από την αύξηση 1,4% τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.