ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιούνκερ πήρε στο... λαιμό του τη Μέι;

16:49 - 12 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Ο Γιούνκερ πήρε στο... λαιμό του τη Μέι;
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Observer», επικαλούμενο πηγή της ΕΕ αναφέρει πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν αυτός που έπεισε την Τερέζα Μέι να κάνει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σύμφωνα  με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της Κομισιόν συμβούλευσε την Μέι να κάνει εκλογές λέγοντάς της ότι οι 17 έδρες που είχε πλειοψηφία δεν ήταν αρκετές για να κάνει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ο κ. Γιούνκερ είπε στη Βρετανή πρωθυπουργό ότι μια ευρύτερη πλειοψηφία θα την βοηθούσε όταν θα συζητούντο τα «αγκάθια», όπως το κόστος της εξόδου από την ΕΕ.

 

«Κατά την διάρκεια των διμερών συνομιλιών, στο περιθώριο των Συνόδων, ο Γιούνκερ της επαναλάμβανε συνεχώς ότι έπρεπε να πάει σε πρόωρες εκλογές», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα  The Observer.

 

Αν  η Μέι, όντως, επηρεάστηκε τόσο πολύ από την άποψη του Γιούνκερ, τότε μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν την πήρε στο... λαιμό του. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντες, δηλαδή, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία ήταν απογοητευτικό για την Μέι, που τώρα καλείται να διαπραγματευθεί για το Brexit με ακόμη λιγότερη ισχύ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.