ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κολούμπια και Μέριλαντ εναντίον... Τραμπ

22:05 - 12 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Κολούμπια και Μέριλαντ εναντίον... Τραμπ
Κοινή μήνυση εναντίον του Donald Trump κατέθεσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης της πολιτείας του Μέριλαντ και της περιφέρειας της Κολούμπια, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος έχει παραβιάσει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς διατηρεί δεσμούς με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του.

Η μήνυση φέρνει τις ΗΠΑ σε αχαρτογράφητα νομικά νερά, καθώς, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση όπου κρατικές υπηρεσίες μηνύουν τον πρόεδρο σχετικά με τις πρόνοιες του Συντάγματος για τη σύγκρουση συμφερόντων.

 

Η μήνυση βασίζεται στο γεγονός ότι όταν ανάλαβε τον Λευκό Οίκο ο κ. Trump δεν αποσυνδέθηκε πλήρως από τα επιχειρηματικά συμφέροντά του.

 

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας ανέθεσε τη διαχείριση των εταιρειών του στους δύο μεγαλύτερους γιούς του, τον Donald τον νεότερο και τον Eric, όμως ο Eric έχει παραδεχτεί πως ο πατέρας του θα ενημερώνεται τακτικά για την πορεία των επιχειρήσεων.

 

Το αμερικανικό Σύνταγμα απαγορεύει σε αξιωματούχους της κυβέρνησης να δέχονται δώρα από ξένα κράτη απαγορεύει συγκεκριμένα στον πρόεδρο να αποκομίζει κέρδη από ομοσπονδιακές και τις πολιτειακές Αρχές – πέραν του μισθού του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.