ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πολιτική Τραμπ «βυθίζει» τη φαρμακοβιομηχανία

08:54 - 13 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Η πολιτική Τραμπ «βυθίζει» τη φαρμακοβιομηχανία
Oι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις εταιρειών στις ΗΠΑ έχουν υποστεί τεράστιες πληγές εξαιτίας της αποτυχίας του Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Ο τομέας φαρμάκου βιώνει βαθιά κρίση, καθώς οι εταιρίες αποφεύγουν τις μεγάλες αγορές.

 

Οι φαρμακοβιομηχανίες στην αρχή του έτους ετοιμάζονταν για καταιγίδα συμφωνιών, αφότου ο Τραμπ δεσμεύθηκε να εγκρίνει γρήγορα μεταρρυθμίσεις που θα επέτρεπαν σε μεγάλες εταιρίες να «επαναπατρίσουν» δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από το εξωτερικό, χωρίς να τους επιβληθεί φόρος 35%.

 

Παρόλα αυτά μέσα στο έτος έχουν πραγματοποιηθεί μόλις δύο εξαγορές αξίας άνω των πέντε δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Dealogic για λογαριασμό των Financial Times.

 

Πρόκειται για τη συμφωνία της Thermo Fisher με την Patheon για 7,2 δισ. δολάρια και την εξαγορά της Ariad από την Takeda για 5,4 δισ. δολάρια.

 

Η συνολική αξία των μεγάλων αμερικανικών deal που έχουν ανακοινωθεί φέτος είναι μικρότερη από 13 δισ. δολάρια και έχει βρεθεί στα χαμηλότερά της από το 2012.

 

Παράλληλα, η αξία είναι λιγότερο από τη μισή σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016, όταν η Pfizer και η AbbVie ξόδεψαν συνολικά 29 δισ. δολάρια, σε εξαγορές προκειμένου να καλύψουν τα κενά στα φάρμακα που προσφέρουν.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.