ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάρ: Αποστολή 4.000 αγελάδων... με το αεροπλάνο

10:35 - 13 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Κατάρ: Αποστολή 4.000 αγελάδων... με το αεροπλάνο
Η αναταραχή στις σχέσεις του Κατάρ με τους γείτονες του έχει δυσχεράνει τις εμπορικές σχέσεις ενώ αποτελεί απειλή για μακροχρόνιες γεωπολιτικές συμμαχίες.

Με αφορμή αυτά, ένας Καταριανός επιχειρηματίας αποφάσισε να στείλει όχι μία, ούτε δύο αλλά 4.000 αγελάδες με το αεροπλάνο ώστε να καλύψει το κενό που άφησε η κατάρρευση στην προσφορά φρέσκου γάλακτος.

 

Σημειώνεται πως για να μεταφερθούν όλα τα ζώα θα χρειαστούν μέχρι και 60 πτήσεις της Qatar Airways, αφού οι αγελάδες ζυγίζουν 590 κιλά η καθεμία.

«Είναι καιρός να δουλέψουμε για το Κατάρ», τόνισε.

 

Η πλουσιότερη χώρα του κόσμου εξαιτίας της απομόνωσης της από μια σειρά αραβικές χώρες που την κατηγορούν πως στηρίζει ισλαμιστές μαχητές, έχει ανοίξει νέες εμπορικές οδούς για να εισάγει τρόφιμα, οικοδομικά υλικά και εξοπλισμό για τη βιομηχανία φυσικού αερίου.

 

Τουρκικά γαλακτοκομικά προϊόντα στέλνονται στη χώρα με αεροπλάνα, όπως και ιρανικά φρούτα και λαχανικά. «Τρέχει», παράλληλα, και μια καμπάνια για αγορά εγχώριων φρέσκων προϊόντων: σημαίες του Κατάρ έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε γαλακτοκομικά προϊόντα στα καταστήματα, ενώ πινακίδες αναφέρουν: «Μαζί για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 13 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.