ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρινος εφιάλτης στο Λονδίνο: Καίγεται 24όροφο κτίριο, πληροφορίες για νεκρούς

08:02 - 14 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Πύρινος εφιάλτης στο Λονδίνο: Καίγεται 24όροφο κτίριο, πληροφορίες για νεκρούς
Σκηνές αληθινής κόλασης εκτυλίσσονται στο Λονδίνο, όπου γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ξέσπασε πυρκαγιά σε 24όροφο κτίριο με 120 διαμερίσματα. Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής της βρετανικής πρωτεύουσας υπάρχουν νεκροί. Η φωτιά ξέσπασε στον δεύτερο όροφο αλλά έχει επεκταθεί και στους επάνω ορόφους και κατακαίει τον πύργο. Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για άλλους εγκλωβισμένους, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι 30 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Πρόκειται για τον πύργο Grenfell Tower που βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στο δυτικό Λονδίνο και περιλαμβάνει 120 διαμερίσματα, ενώ στεγάζει περισσότερους από 200 ανθρώπους.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου έχει κινητοποιηθεί με περισσότερους από 200 πυροσβέστες και 40 οχήματα που βρίσκονται στο σημείο καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.

 

foto proini londino

 

«Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν "βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο". Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian.

 

Tην ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Η Daily Mail μεταδίδει εικόνες με ενοίκους υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σκοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο έδαφος.

 

foto sentonia 1

 

Πάντως για την ώρα τα αιτία που προκάλεσαν την φωτιά παραμένουν άγνωστα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 14 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.