ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη

14:43 - 14 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη
Ανοδική ήταν η πορεία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο της παραγωγής στα εργοστάσια, στα ορυχεία και στις εταιρίες κοινής ωφέλειας της ευρωζώνης, ένδειξη πως η πιο γρήγορη ανάκαμψή της συνεχίζεται και για δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της περιοχής ενισχύθηκε 0,5% σε σχέση με το Μάρτιο, αλλά και κατά 1,4% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2016.

 

Η στατιστική υπηρεσία αναβάθμισε και την εκτίμησή της για το Μάρτιο, σε αύξηση 0,2% από συρρίκνωση 0,1%.

 

Aνοδική ήταν επίσης και η οικονομία της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ιαπωνία. Ταυτόχρονα έρευνες δείχνουν πως ο πιο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης έχει συνεχιστεί, ενώ τα σημερινά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή τις επιβεβαιώνουν.

 

Η βιομηχανία συνέδραμε μετρίως την οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, με την παραγωγή να αυξάνεται κατά 0,2% τους πρώτους τρεις μήνες.

 

Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε, η Eurostat ανέφερε πως ο αριθμός εργαζομένων στην ευρωζώνη αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 0,4%, διατηρώντας το ρυθμό του τελευταίου τριμήνου του 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 14 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.