ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σομαλία:19 νεκροί σε εστιατόριο από επίθεση τρομοκρατών της Αλ Σαμπάμπ

08:29 - 15 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Σομαλία:19 νεκροί σε εστιατόριο από επίθεση τρομοκρατών της Αλ Σαμπάμπ
Δεκαεπτά νεκρούς άφησαν πίσω τους ένοπλοι που εισέβαλαν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, ενώ κρατούν και άγνωστο αριθμό ομήρων.

Το μακελείο στο Μογκαντίσου ξεκίνησε με μια έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην είσοδο του εστιατορίου όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση - ανάμεσα στα θύματα φέρονται να είναι και πολλοί ξένοι - ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ.

Μετά από μάχη που ακολούθησε δύο από τους δράστες έπεσαν νεκροί και δέκα όμηροι απελευθερώθηκαν αλλά η εκτίμηση των αρχών είναι ότι πέντε ένοπλοί είναι ακόμα μέσα στο εστιατόριο έχοντας προκαλέσει συσκότιση προκειμένου να δυσκολέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ο αρχηγός τη αστυνομίας στο Μογκαντίσου δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι έμπαιναν στο εστιατόριο την ώρα που εξερράγη το αυτοκίνητο των τρομοκρατών.

 

Οι επιθέσεις της Αλ Σαμπάμπ στην καρδιά της Σομαλίας σε «υψηλής αξίας» στόχους είναι συχνές καθώς η τρομοκρατική οργάνωση έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των επιθέσεών της μετά την απόφαση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα επιχείρηση εναντίον της.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 15 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.