ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Τζεντιλόνι

15:53 - 15 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Τζεντιλόνι
Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε σήμερα η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι από τη γερουσία της Ρώμης, με παράλληλη έγκριση των έκτακτων οικονομικών μέτρων συνολικού ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπέρ εκφράσθηκαν 144 γερουσιαστές, 104 κατά, και ένας επέλεξε την αποχή.

 

Τα μέλη του αριστερού κινήματος «Δημοκράτες και προοδευτικοί» δεν έδωσαν το παρών στην ψηφοφορία, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση τους σχετικά με ένα από τα σημεία της δέσμης μέτρων: πρόκειται για την επανυιοθέτηση των λεγόμενων «κουπονιών εργασίας» για περιστασιακή εργασία η οποία δεν ξεπερνά, σε αποδοχές, τις πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

 

Ο Τζεντιλόνι, όμως, είχε καταργήσει, πριν από τρεις μήνες, τη χρήση των «κουπονιών», για να αποφύγει σχετικό δημοψήφισμα για την απάλειψή τους, που είχε οργανώσει το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

 

«Πιστεύουμε, πάντως, ότι η νομοθετική περίοδος μπορεί να συνεχισθεί κανονικά μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, βρίσκοντας κοινά σημεία συνεννόησης σε κύριας σημασίας θέματα, όπως είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου», πρόσθεσαν οι «Δημοκράτες και προοδευτικοί», οι οποίοι εγκατέλειψαν το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι πριν από τέσσερις μήνες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.