ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες στο Λονδίνο

10:07 - 16 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες στο Λονδίνο
Ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο μπορεί να ξεπεράσει τους 100, εκτιμούν οι αρμόδιοι, καθώς παραδέχονται ότι οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί κάποιοι από τους αγνοούμενους είναι μηδαμινές.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί έχουν φτάσει τους 17, αλλά η αστυνομία αναφέρει ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας από τους ενοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν κατάφερε να σωθεί.

 

«Δυστυχώς, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 17 άνθρωποι απεβίωσαν» δήλωσε ο Στιούαρτ Κούντι, διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό.

 

Ο Κούντι διευκρίνισε επιπλέον ότι ειδική ομάδα θα επιχειρήσει να «ασφαλίσει το κτίριο» ώστε να επιτρέψει στα μέλη των συνεργείων διάσωσης και σε ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους να προχωρήσουν στους ορόφους, εντός των διαμερισμάτων, κατά την αναζήτηση των αγνοουμένων.

 

gre1

 

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα βρουν οι πυροσβέστες στα διαμερίσματα του πύργου όταν αρχίσουν να τα ανοίγουν, καθώς μέχρι στιγμής η πρόσβαση δεν ήταν εφικτή εξαιτίας του γεγονότος ότι η φωτιά έκαιγε επί 24 ώρες.

 

Η επικεφαλής των πυροσβεστών Ντάνι Κότον δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας. «Θα ήταν θαύμα να βρούμε επιζώντες» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι οι έρευνες ενδεχομένως θα διαρκέσουν εβδομάδες.

 

Μάλιστα, όπως είπε ο Κούντι στους δημοσιογράφους, κάποια από τα θύματα της φωτιάς που κατέστρεψε τον Πύργο Γκρένφελ ενδεχομένως να μην ταυτοποιηθούν ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 16 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.