ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με χαμηλότερες ταχύτητες η αύξηση μισθών στην Ευρωζώνη

15:24 - 16 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Με χαμηλότερες ταχύτητες η αύξηση μισθών στην Ευρωζώνη
Αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο οι μισθοί στην ευρωζώνη με τον βραδύτερο ρυθμό, παρά την άνοδο στην οικονομική ανάπτυξη που έχει οδηγήσει σε πτώση των ποσοστών ανεργίας σε χαμηλά οκτώ ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι μισθοί αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 1,4% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2016 οι μισθοί είχαν σημειώσει άνοδο 1,6%.

 

Σε κάποιες χώρες οι απολαβές αυξήθηκαν ραγδαία, αλλά πρόκειται για μικρές οικονομίες στην κεντρική Ευρώπη και στη Βαλτική, όπου τα εισοδήματα ενισχύονται για να φτάσουν στα επίπεδα των πλουσιότερων δυτικών εταίρων.

 

Στη Γερμανία σημειώθηκε άνοδος 1,9%, ποσοστό που αντανακλά επιβράδυνση από το 2,8% του τέταρτου τριμήνου. Στη Φινλανδία, τη χώρα που βγήκε πρόσφατα από την ύφεση, οι μισθοί υποχώρησαν 1,6%, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

 

Η μέτρια αύξηση σημαίνει πως οι μισθοί έμειναν πίσω σε σύγκριση με τις τιμές καταναλωτή την ίδια περίοδο, γεγονός που οδηγεί σε μείωση των πραγματικών εισοδημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.