ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bρετανία: Aπαγορευμένο το υλικό της επένδυσης του Grenfell Tower

09:46 - 19 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Bρετανία: Aπαγορευμένο το υλικό της επένδυσης του Grenfell Tower
Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την εξωτερική επένδυση του Grenfell Tower έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε μιλώντας την Κυριακή στο BBC ο Υπουργός Οικονομικών Philip Hammond.

Το υλικό αυτό ευθύνεται πιθανότατα, σύμφωνα με τους ενοίκους και με αρκετούς ειδικούς, για τη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

 

«Απ’ όσο καταλαβαίνω αυτή η εύφλεκτη επένδυση είναι απαγορευμένη και στη Βρετανία. Το πρώτο ερώτημα είναι αν οι κανονισμοί μας είναι σωστοί (…) και το δεύτερο αν υπάρχει συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς», είπε ο κ. Hammond.

 

Πρόσθεσε ότι αυτά θα εξεταστούν κατά τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών που θα πραγματοποιήσει η αστυνομία.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το ταμείο των 5 εκατ. λιρών που εξήγγειλε η Πρωθυπουργός Τheresa May για τους πληγέντες κάθε οικογένεια που έχασε το σπίτι της θα λάβει τουλάχιστον 5.500 λίρες.

 

Παράλληλα, στον απόηχο των έντονων επικρίσεων κατά του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι για ανεπαρκή υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν, την Κυριακή στα κέντρα στήριξης των πληγέντων εστάλη και εξειδικευμένο προσωπικό της κεντρικής κυβέρνησης, όπως και προσωπικό από τον γειτονικό δήμο του Ίλινγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.