ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στη Wall - Σε τροχιά ανόδου η Ευρώπη

14:44 - 15 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Νηνεμία επικρατούσε τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στα futures της αμερικανικής αγοράς, ενώ αυτή τη στιγμή καταγράφεται μικρής κλίμακας μεταβλητότητα, καθώς το βλέμμα της Wall είναι στραμμένο στις εκθέσεις για τις τιμές παραγωγού, την ανεργία και τις κατασκευές, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα και οι οποίες θα δώσουν την κατευθυντήρια γραμμή για την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κατασκευαστικός κλάδος ενισχύθηκε το Μάρτιο, με τους χαμηλότερους ωστόσο ρυθμούς σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, εκτιμάται ότι αυτές αυξήθηκαν το Φεβρουάριο σε ποσοστό 0,5%.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι Citigroup, η μεγαλύτερη τράπεζας των ΗΠΑ και η Conoco Phillips, λόγω της υποβάθμισης της σύστασης της Goldman, Sachs για τη μετοχή.

Κινητικότητα αναμένεται να καταγράψει ακόμη η Bear Stearns ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο.

Θετική αντίδραση από Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για πρώτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ακολουθώντας τα «χνάρια» των ασιατικών αγορών, λόγω των εκτιμήσεων ότι οι αθετήσεις των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ κατόπιν υποθήκης, δεν θα επηρεάσουν τη ζήτηση στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά, την Ασία.

Το κλίμα στην αγορά διαμορφώνουν ακόμη οι φήμες για εξαγορές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ των οποίων η Atos Origin και η Boehler-Uddeholm.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 94,70μονάδες ή σε ποσοστό 1,58%, στο Παρίσι ο Cac 40 καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 1,32% στις 5,365.93 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax σημειώνει άνοδο 1,64% στις 6,553.49 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα η Bayer, η οποία ανακοίνωσε ενισχυμένα κέρδη το δ΄ τρίμηνο, η Cadbury Schweppes, μετά τη γνωστοποίηση ότι θα διασπάσει τον όμιλο σε δύο εταιρείες, καθώς και η BAE Systems, η οποία ενισχύεται κατά 2,7% στις 441,5 πέννες, μετά την μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή από την Citigroup σε buy από hold.

Ανοδο σημειώνουν ακόμη οι εταιρείες K+S, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 1,8% στα 77,5 ευρώ,η DelhaizeGroup, ο βελγικός όμιλος που κατέχει την Σαμερικανική αλυσίδα σουπερμάρκετ, συμπεριλαμβανομένης της FoodLion, καθώς και η μετοχή της Atos Origin, της δεύτερης μεγαλύτερης στη Γαλλία προμηθεύτριας υπηρεσιών για υπολογιστές, μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για πρόταση εξαγοράς από τις Permira Holdings και Centaurus Capital. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εν λόγω εταιρείες προσέφεραν 58 ευρώ ανά μετοχή για τον όμιλο.

Τέλος, σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Boehler-Uddeholm, η οποία ενισχύεται κατά 4,5% στα 61 ευρώ, λόγω των εκτιμήσεων ότι η Salzgitter, η νούμερο 2 μεταλλουργική εταιρεία στη Γερμανία ενδέχεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της μεταλλουργικής Boehler-Uddeholm, μετά το άδοξο τέλος που είχαν οι διαπραγματεύσεις με την AlgomaSteel.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.