ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητη διατηρεί την παραγωγή του ο ΟΠΕΚ, ενισχύεται το αργό

16:25 - 15 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής του ο ΟΠΕΚ, το καρτέλ που προμηθεύει το 41% του παγκόσμιου πετρελαίου, κατά τη σημερινή συνάντηση των μελών του στη Βιέννη, σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών πετρελαίου του Κατάρ, του Ιράκ και της Νιγηρίας.

Το γεγονός αυτό συμβάλλει σήμερα στην αύξηση των πετρελαϊκών τιμών στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, ενώ χθες οι φόβοι ότι η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, την αμερικανική, θα περιορίσει τη ζήτηση για ενεργειακά προϊόντα οδήγησε σε υποχώρησή τους.

Το συμβόλαιο παράδοσης μηνός του αργού διαπραγματεύεται στα 58,35 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 0,33%, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ βρίσκεται στα 61,27 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 0,35%.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο ο ΟΠΕΚ είχε αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή του κατά 1,2 και 0,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως αντίστοιχα, περιστέλλοντας το ανώτατο όριο παραγωγής στα 25,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις πετρελαϊκές τιμές σε επίπεδα περί των 60 δολαρίων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.