ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμος να «κατακτήσει» το σύμπαν ο δορυφόρος BulgariaSat-1

08:20 - 21 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Έτοιμος να «κατακτήσει» το σύμπαν ο δορυφόρος BulgariaSat-1
Έτοιμος να εκτοξευτεί στο διάστημα είναι ο πρώτος βουλγαρικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος BulgariaSat-1.

Ο πύραυλος θα τεθεί σε τροχιά από έναν «μεταχειρισμένο» πύραυλο Falcon 9 (Γεράκι) της ιδιωτικής αμερικανικής διαστημικής εταιρείας Space X του Έλον Μασκ.

 

Η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, αλλά η Space X ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια ολιγοήμερη καθυστέρηση τουλάχιστον έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου, λόγω τεχνικού προβλήματος.

 

Ο βουλγαρικός δορυφόρος, βάρους περίπου τεσσάρων τόνων, κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Space Systems Loral (SSL) με έδρα την Καλιφόρνια.

 

Θα παρέχει σταθερές και ευρυζωνικές υπηρεσίες δορυφορικών τηλεπικοινωνιών και εκπομπής τηλεοπτικών προγραμμάτων απευθείας στους καταναλωτές (Direct-to-Home Television-DTH), με προγραμματισμένη διάρκεια ζωής 15 ετών. Περίπου η μισή χωρητικότητα (46%) του δορυφόρου θα χρησιμοποιηθεί από τη βουλγαρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Bulsatcom (μητρική της Bulgaria Sat) στη Βουλγαρία και στη Σερβία.

 

Η υπόλοιπη χωρητικότητα του δορυφόρου θα αξιοποιηθεί για δορυφορική εξυπηρέτηση των υπολοίπων Βαλκανίων, άλλων περιοχών της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής.

 

Η χρηματοδότηση του κόστους της κατασκευής και εκτόξευσης του δορυφόρου -περίπου 250 εκατ. δολάρια- έγινε με τη στήριξη της κρατικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών (Export-Import Bank) των ΗΠΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:12 - 21 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.