ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντικαταστάθηκε αιφνιδιαστικά ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία

11:09 - 21 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Αντικαταστάθηκε αιφνιδιαστικά ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε σήμερα η Σαουδική Αραβία καθώς με βασιλικό διάταγμα όρισε ως διάδοχο του θρόνου τον αναπληρωτή διάδοχό του, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, απαλλάσσοντας από τα καθήκοντά του τον μ έχρι σήμερα διάδοχο, πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ.

Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει ότι ο 31 ετών γιος του βασιλιά Σαλμάν, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θα είναι ο επόμενος βασιλιάς στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

 

Ο ίδιος, αναλαμβάνει παράλληλα τα καθήκοντα του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ενώ διατηρεί τα χαρτοφυλάκια των καθηκόντων του, στο υπουργείο Άμυνας, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με το ίδιο διάταγμα που δημοσιοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

 

Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τον χαρακτηρίζουν εργασιομανή και εκτιμούν ότι μπορεί να προσφέρει ένα ελπιδοφόρο όραμα για το μέλλον του βασιλείου και ειδικά για τους νέους. Οι επικριτές του πάντως κάνουν λόγο για έναν άπειρο νέο που διψά για εξουσία.

 

Σύμφωνα με το ίδιο διάταγμα, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ απαλλάσσεται από όλα τα καθήκοντα του, ενώ ο ίδιος, διατέλεσε υπεύθυνος των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εξάρθρωσε βομβιστική εκστρατεία της αλ Κάιντα την περίοδο 2003-2006.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι από την θέση του αναπληρωτή διαδόχου του θρόνου, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ήταν υπεύθυνος για τον πόλεμο στην Υεμένη, τον καθορισμό της ενεργειακής πολιτικής του βασιλείου, με παγκόσμιες επιπτώσεις, ενώ είχε ρόλο και στην κατάρτιση των σχεδίων για την οικονομική παρουσία της Σαουδικής Αραβίας, μετά την εποχή του πετρελαίου.

 

Η προαγωγή του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν εγκρίθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ η επίσημη τελετή αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ στην Μέκα.

 

Μετά την εν λόγω απόφαση ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, δήλωσε επίσημα την αφοσίωσή του στον νέο διάδοχο του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.